Quaderns Art i Mecenatge

cuadernos-header

Els Quaderns Art i Mecenatge són una línia editorial que vol aportar més i millor coneixement d’aquest àmbit des d’una perspectiva econòmica i cultural. Especialistes nacionals i internacionals analitzen i investiguen tots els aspectes relatius al sector de l’art que incideixen en el coŀleccionisme.

Quadern 01 | El mercado español del arte en 2012
Dirigit per la Dra. Clare McAndrew, va suposar va suposar la primera anàlisi global del mercat com a context del coŀleccionisme.

Quadern 02 | El coleccionismo de arte en España. Una aproximación a su historia y su contexto.
Signat per María Dolores Jiménez-Blanco, tracta el coŀleccionisme d’art combinant una perspectiva històrica amb una anàlisi de la situació actual.

Quadern 03 | El mercado español del arte en 2014
Revisa les estadístiques clau proporcionades en el primer Quadern i les actualitza, oferint una anàlisi detallada del mercat de l’art espanyol des de 2012 fins l’actualitat.

Quadern 04 | Los cauces de la generosidad. Ensayos histórico-críticos de los fundamentos del mecenazgo.
Publicat el gener de 2016, el quart Quadern Art i Mecenatge analitza les motivacions i les limitacions ètiques i filosòfiques del mecenatge. Victoria Camps, José Antonio Marina, José Luis Pardo y Francisco Calvo Serraller exploren els orígens del mecenatge en una edició dirigida per aquest darrer.

limbicQuaderns Art i Mecenatge