Soledad Lorenzo. Una vida con el arte, de Soledad Lorenzo

Soledad Lorenzo, Premi Art i Mecenatge 2012, categoria Galerista

Soledad Lorenzo. Una vida con el arte.

Soledad Lorenzo. Una vida con el arte.

El premi en la categoria de Galerista està dotat amb 40.000 € per a l’elaboració d’un projecte que contribueixi a la difusió o internacionalització de la galeria. El 2012 el Premi el va guanyar Soledad Lorenzo, que en va destinar la dotació a la publicació d’aquest llibre.

Soledad Lorenzo. Una vida con el arte.

Soledad-Lorenzo-02

El llibre té dues parts:

«Lo que el vivir alberga» (converses amb Soledad Lorenzo), per Antonio Lucas

Es tracta d’una àmplia conversa amb la protagonista en la qual repassa tots els aspectes de la seva vida: des del seu naixement fins al començament d’una nova vida vinculada ja plenament a l’art contemporani, el naixement de la Galeria Soledad Lorenzo i els anys en actiu de la gran galerista. Aquesta conversa aporta moltes dades inèdites, com també l’essència de l’ideari vital de Soledad.

«La inteligencia de la mirada. Historias de una galeria», per Mariano Navarro

Es tracta d’una visió de caire històric sobre la Galeria Soledad Lorenzo, el seu naixement i la rellevància en el context històric de l’art espanyol dels últims vint-i-cinc anys. Explica la història de la galeria enquadrant-la en el context canviant del món artístic, especialment l’espanyol, en les seves gairebé tres dècades d’existència.

L’eix que sustenta la narració, com s’esdevé en el capítol biogràfic, és la veu de la mateixa galerista, a la qual se sumen les de diversos artistes que hi han treballat i que rememoren els anys de coŀlaboració i un relat dels esdeveniments coetanis, que inclou la contribució i recepció del treball de la galeria i, per tant, dels seus artistes, en el públic, els mitjans de comunicació, inclosa la crítica especialitzada, i el mercat de l’art.

Està dividit en capítols que recorren transversalment la història i posen l’èmfasi en els trets singulars.

«[…] per l’interès de no oblidar-ho tot, pel deure de guardar els fets i les persones més enllà de la memòria individual de cadascú, es fa necessari escriure aquestes històries individuals. Fragments de la història de tots nosaltres, d’una història global de l’art espanyol de les últimes dècades. Abans que ja no hi hagi ningú que ho pugui explicar.»

[Traducció del traductor]

Presentació del llibre

Galeria d’imatges

limbic“Soledad Lorenzo. Una vida con el arte”