Patricia Phelps de Cisneros dóna més de 100 obres d’art al Museum of Modern Art de Nova York

La coŀleccionista veneçolana Patricia Phelps de Cisneros, una de les majors coŀleccionistes d’art llatinoamericà del món, ha protagonitzat aquesta setmana una important donació al MoMA.

La donació consisteix en 102 obres d’art realitzades entre 1940 i 1990 per 37 creadors d’Argentina, Brasil, l’Uruguai i Veneçuela. Aquestes peces d’art contemporani se sumaran a les 40 obres donades per Cisneros al MoMa durant els darrers 16 anys. Es tracta de la donació més extensa d’art llatinoamericà realitzada fins el dia d’avui.

Gràcies a aquesta generosa donació el museu impulsarà la creació d’un institut de recerca dedicat a l’estudi de l’art modern i contemporani de la zona. L’Institut de Recerca Patricia Phelps de Cisneros per l’Art Llatinoamericà (Institut Cisneros) s’ubicarà dins de les instaŀlacions del MoMA, i oferirà oportunitats per a la recerca curatorial, residències per acadèmics i artistes i viatges d’investigació, a més d’una conferència internacional anual i la producció de publicacions de recerca sobre l’art a Amèrica Llatina.

Contingut relacionat

Enllaços d’interès

► Cercle Art i Mecenatge

 Convidats|| |historic-de-conferencies

FAyMPatricia Phelps de Cisneros dóna més de 100 obres d’art al Museum of Modern Art de Nova York