Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner

La conferència de Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner incideix en la seva manera de coŀleccionar i en la seva recent donació. El matrimoni va presentar les obres donades al Whitney i va reflexionar sobre com al llarg de les tres últimes dècades s’ha implicat en el coŀleccionisme, així com en les seves múltiples relacions amb artistes europeus i nord-americans.

Veure les imatges de la conferència

Biografia

Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner van començar a coŀleccionar art per separat als anys vuitanta i han continuat amb aquesta passió des de principis dels anys noranta com a parella. Recentment han donat 850 obres d’art al Whitney Museum of American Art i al Centre Pompidou. Les dues institucions han definit les seves donacions com a transformadores”. En el seu llibre Collecting Art for Love, Money and More (Phaidon Press, 2013), que ha tingut una àmplia distribució, parlen sobre coŀleccionisme, la seva història i les seves passions.

Thea Westreich Wagner va treballar com a voluntària en projectes d’arts visuals i arts escèniques durant molts anys abans d’obrir la seva consultoria d’art el 1982 (Thea Westreich Art Advisory Services). Com a assessora va tenir l’oportunitat de treballar amb coŀleccionistes privats d’Europa i Estats Units, ajudant a construir prestigioses coŀleccions enfocades a l’art modern, contemporani, fotografia, cinema i vídeo. A través de la seva ferma dedicació i recolzament a la investigació i l’anàlisi de l’art ha reunit tretze mil volums en una biblioteca d’art que ella i el seu marit han donant en gran part al Brooklyn Museum of Art de Nova York.

Ethan Wagner va iniciar la seva carrera professional com a funcionari de categoria superior a la Legislatura Estatal de Califòrnia. Posteriorment va treballar en diverses campanyes electorals. A mitjans dels anys 70 va ser un dels fundadors d’una empresa de publicitat dedicada a temes de polítiques públiques i d’una altra especialitzada en campanyes electorals, que van saber atraure clients de tot el país. A principis del 2000 va vendre la seva participació dels negocis d’assumptes públics i es va unir a la seva dona en la gestió de la seva consultoria d’art. El 2015 van traspassar la consultoria a dues antigues coŀlegues. Individualment i com a parella han publicat nombrosos llibres d’artista i a l’actualitat tenen diversos projectes en curs.

Les 850 obres donades al Whitney Museum of Art es van exposar a aquest museu entre 2015 i 2016, i des del 10 de juny fins el 6 de febrer de 2017 es podran visitar al Centre Pompidou de París

Recursos de premsa

Por amor al arte, Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner.

Contingut relacionat

Collected by Thea Westreich Wagner and Ethan Wagner
Entrevista a Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner realitzada pel Whitney Museum of Art amb motiu de la donació de 850 obres d’art.

FAyMThea Westreich Wagner i Ethan Wagner