Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner: homenatge a la filantropia

Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner són coŀleccionistes, mecenes, assessors d’art, comissaris d’exposicions i editors de llibres d’artista. Van començar a coŀleccionar art per separat als anys vuitanta i han continuat amb aquesta passió des de principis dels anys noranta com a parella.

El 2015 van donar més de 850 obres d’art, 550 al Whitney Museum of American Art i 350 al Centre Pompidou. A la conferència Por amor al arte, el matrimoni va presentar les obres donades al Whitney, reflexionant sobre què va significar l’adquisició de cadascuna d’elles i com les seves múltiples relacions amb artistes europeus i nord-americans van influir tant sobre la seva coŀlecció com a la seva vida personal.

De dreta a esquerra: vista de les obres ‘Monument for V. Tatlin’ (1964-1990) de Dan Flavin, ‘Food Kill’ (1962) d’Andy Warhol, ‘Untitled’ (2002) de Christopher Wool i ‘Untitled Film Still #30’ (1979) de Diane Arbus, en la residència de Westreich Wagner a Nueva York. Foto de Jason Schmidt. Cortesia Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner.

Per amor a l'art
Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner
Conferència completa (PDF)
For the Love of Art
Thea Westreich Wagner and Ethan Wagner
Complete lecture (PDF)

Estar a l’estudi d’un artista és una experiència que ens permet connectar-hi, fer-li preguntes i veure com respon. […] Aquesta classe de vivència —la interrelació amb l’artista— és el que ha definit la nostra vida, apart de la família.

Vista de les obres ‘Fraught Times: For Eleven Months of the Year it’s an Artwork and in December it’s Christmas’ de Philippe Parreno i ‘Tete de Femme’ (1942-1943) de Francis Picabia, a la residència de Westreich Wagner a Nueva York. Foto de Jason Schmidt. Cortesia de Thea Westreich Wagner i Ethan Wagner.

Des del 10 de juny de 2016 es pot visitar al Centre Pompidou de París l’exposició La Collection Thea Westreich Wagner et Ethan Wagner. L’exposició ret homenatge a la filantropia d’aquesta parella de coŀleccionistes nord-americans mostrant una selecció de les obres més rellevants dels fons d’art dels Estats Units i d’Europa que han donat al Centre Pompidou i al Whitney Museum of American Art. Entre elles, es troben obres d’artistes consagrats com Diane Arbus, Robert Gober, Jeff Koons, Sherrie Levine, Richard Prince i Christopher Wool, com també obres més recents de Liz Deschenes, Sam Lewitt, Laura Owens, Frances Stark i Bernadette Corporation.

La raó de donar aquestes obres que havíem coŀleccionat és perquè creiem en els artistes i en la seva rellevància històrica. […] Posseir art i haver viscut les experiències que hem tingut ha estat extraordinari. […] Les vivències són nostres, no hem de cedir-les, l’art, en canvi, sí que necessita ser cedit i entregat al públic.

Contingut relacionat

Dossier de premsa. Centre Pompidou. The Thea Westreich Wagner and Etahn Wagner Collection (PDF)

FAyMThea Westreich Wagner i Ethan Wagner: homenatge a la filantropia